sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Siivouspäivän kuvia, uusia monstereiden asumusratkaisumietteitä ja poikaskuvia!

Moips,

tänään räpsinkin aika roimasti kuvia siivouspäivän ratoksi. Sain vinkkivitosen, että poikasista kaivattaisiin lisää kuvia ja mikäs sen mukavempaa kuin niiden riiviöiden kanssa puuhailu. :D

 Tuossa muutama viikko sitten pohdiskelin, että tarvitsisin Lunan terrarion alle jonkin lipaston nyt kun olohuoneessani järjestys hieman muuttui ja kappas, miulle soitettiin ystävän toimesta josko haluaisin hänen vanhan lipastonsa! Lipasto sattui vieläpä olemaan täsmälleen sitä kokoa mitä tahdoinkin. :) Parissa vetolaatikossa oli käytössä painuneet pohjat, mutta koska en säilytystilan tarpeessa ollut niin se ei haitannut. Itseasiassa otin yhden vetolaatikon pois ja jemmasin tuonne heinäkassin (jota käyn täyttämässä aina parvekkeellani olevasta paalista) ja roskapöntön. Ovatpahan pois pinta-alaa viemästä lattialta. Sopii vielä tuo valkoinen sisustukseenkin. :)

 Muksut vievät Gaian herkut ja Gaia aina päätyy kerjäämään miulta lisää. :D

Nifra ja Nefi



 Nifra osaa käyttää vessalaatikkoa.... :DD


 "Ai joku on papanoinut heti siivouksen päätyttyä? En se ainakaan minä ollut!"

Vasemmassa laidassa lipasto, sen vieressä Irin häkki, Kauhiksen aitaus ja tyttöjen aitaus.

Ei kyllä mahduta enää samaan ämpäriin.. :D Tässä on kätevä kuljettaa poikaset häkistä laajempaan vatiin, jossa otan sitten kuvia. Eivät joutuneet tuollai kasassa olemaan kuin ehkä 20sekuntia.

Ensiksi pojat:





 Joko pönöttivät tai söivät, hyvin tyypillistä.. :D


Sitten tytöt:

 (Muksulla on takajalat miun reiden päällä, en mitenkään brutaalisti roikottele :D ) Taustalla kuljetusämpäri ja tuo punainen kuvausvati.



 "Kyllä mä vielä jonain päivänä karkaan, eukko!" :DD


 Oli HIMPUN vilkkaampia nämä tytöt, niinkuin marsuille aika tyypillistä onkin. Tytöissä on usein hiukka enempi "ytyä" kuin uroissa.



 Sitten huudettiin mammalta apua.. :D "Eukko kiduttaa meitä julmasti!! Mamma auta! Vedä sitä pataan!" :D

Lapsosilla ikää tänään 23vrk. Luovutusikä tulee 12vrk päästä, eli 20.2. perjantaina. :) Hienosti kasvavat ja vipeltävät menemään! Vieläkin on näille hyvät loppuelämän kodit etsinnässä, (lisätietoja *täältä*). *sydän*

Tyttöjen aitauksen meinaan purkaa heti kun saan toiselta ystäväiseltäni hänelle tarpeettomat pari hyllyä. Aitauksessa pinta-alan koko pysyy aika lailla samana jos kehittelen vielä jonkinsorttisen toisen kerroksen ramppeineen sinne. Pääpointti on helpompi puhtaanapito kun ei tarvitse lattianraossa kykkiä!

 Karkuri-Stuart on toipunut hyvin reissustaan, nyt jo entisen itsensä veroinen. Nämä kuvat ovat seuraavalta päivältä "kiinnijäämisestä" ja siksi vielä hieman rähjäisen näköinen karva.



Ainiin ja mitä Stuartille kuuluu? Facebookin puolella jo kerroinkin, että Stuart oli onnistunut karkaamaan 2.2.. Lainattu Marsumayhemin FB-sivulta:

"Voi Stuart! HIEMAN sain sydämentykytyksiä kun tajusin hetki sitten hamsterin karanneen! Vesiä vaihdoin ja ihmettelin, ettei kukaan tule kurkkaamaan mitä tapahtuu -> ihan hädissäni katson kaikkien Stun mökkien alle eikä herraa näy missään!! 

Onneksi herra teki saman tempauksen kuin viimeksi, ja löytyi miun uunini takaa keittiöstä, oli sinne hamstraillut hyllyjen alle pudonneita marsunruokanappuloita ja jotain random kananmunakennon kappaleita. Vuorokauden verran Stu oli ehtinyt arvioni mukaan seikkailla, raasu on kyllä virkeä mutta hieman laihtunut, nesteytystä varten pistin ison lohkareen kurkkua ja porkkanaa vedenvaihdon lisäksi dunaan ja ruokaa kuppiin niin, että tulee laitojen yli lisäpähkinöitä unohtamatta. Huomenna uskallan antaa jotain herkkumössöä vielä, ettei nyt menisi vaan masu pienellä sekaisin liian suuresta määrästä erilaisia ruokia kun on elänyt aika pienellä ruokamäärällä karkureissulla. (Hädissäni uunia pois tieltä siirtäessäni oli vasen etusormeni vielä jäänyt reippaasti uunin ja seinän väliin ja yksi sormen taivekohdista on nyt sininen ja turvonnut.. Onneksi vasen käsi, että voin vielä neuloa tästä huolimatta! )Hymi



Tämä on Stuartin kolmas miun tiedossa oleva karkureissu, edellisellä omistajallaan hän oli syönyt häkin pohjalaatikkoon reiän ja lähtenyt lipettiin, minun luonani aiemmin karannut kerran joskus viime huhtikuussa omasta tyhmyydestäni johtuen ja nyt karkureissulle pääsyn syy on hieman hämärän peitossa. Epäilen, että vanhan dunan kattoluukussa on liian suuri pinnaväli ja ainoa vaihtoehto on, että hamsteri on tunkenut itsensä siitä läpi. Lisäksi hän on varmaankin keplotellut jonkin mökin niin korkeaksi, että on ylettänyt hilpaisemaan..

Tämä tempaus oikeuttaa minulle uuden dunan tilaamisen! Hymiö grin Koomista on, että ajattelinkin asiaa tänään jo päivällä "Hmm pitäisi ostaa uusi duna, sellainen isompi.." ja tadaa, nyt on pätevä syykin.. Hymiö grin

Nyt tässä jokatoinen minuutti tuijotankin tuonne Stuartin dunaan (jossa ei korkeita mökkejä tällä hetkellä ole), että onhan herra vielä tallella.. Hymiö heart "


 Ja tilasinkin uuden asumuksen Stuart-the-hamsterille, metrin leveän ja ihan fiksunnäköisen hamsterin häkin. Pitäisi tulla postissa nyt tulevana viikkona. 

-M

4 kommenttia:

  1. On ne marsumuksut suloisia <3! Ihana kuva puikulatytöstä!

    VastaaPoista
  2. Noi tytöt on varsinkin niiiiiiiiiiiiiiiiiin syötävän suloisia! <3 Pitäiskö siinä vaiheessa muuten huolestua, jos löytää itsensä selaamasta hamsterikasvattajia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha juu ehdottomasti ei tarvitse huolestua jos selailet hamsukasvattajia! ;D Hamsterit <3

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M